Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu, susţinut de americani: La prima suspendare a venit la mine acasă McCain

Wednesday, 29 July 2015, 23:08 Sursă: REALITATEA.NET

”A fost o nerăbdare a lui Ponta și a lui Antonescu să ia cât mai repede puterea. Pe de altă parte, Antonescu a avut momente în care a fost nebun să fie președinte. Asta visa. Mult mai agresiv a fost Antonescu în a se stabili suspendarea mea decât Ponta. Ponta s-a lăsat cel mai greu convins”, a spus Băsescu, la B1.

Întrebat de ce a dispărut Crin Antonescu din peisajul politic, fostul președinte a declarat: ”La Crin Antonescu trebuie să vă uitați la profilul lui psihologic. El este un jucător de poker. Tot circul cu demisiile lui a fost un joc de poker din care nu s-a mai putut opri. A blufat de fiecare dată. În al doilea rând, a fost exact în situația lui Ponta după ce a pierdut prezidențialele. Ponta a făcut marea greșeală să nu renunțe la șefia PSD. Am spus-o în noaptea în care a pierdut alegerile. Am spus că Ponta va avea probleme dacă nu renunță la una din funcții. Nu poate renunța la cea de premier pentru că eu nu o să-l mai numesc. Deci trebuie să renunțe la șefia PSD, pentru a detensiona partidul.

De asemenea, Traian Băsescu a precizat că și la suspendarea din 2007 , și la cea din 2012 a primit mesaje de susținere din partea SUA.

”La prima suspendare a venit la mine acasă McKain. A sărit în avion și a venit acasă împreună cu ambasadorul SUA să îmi spună că am tot suportul lor. Același tip de mesaj l-am primit și în 2012.  Mesajul a fost rotund pentru toate structurile statului.  Pentru 2012. A fost vorba de suport moral, dar în mod catrgoric etichetarea de acțiune împotriva statului de drept a existat. Îi neliniștea ce se întâmplă de aici înainte decă acestă schimbare se produce”, a mai declarat Traian Băsescu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ