Băsescu: Premierul Iurie Leancă a fost în Ambasada URSS din Bucureşti

Sunday, 21 September 2014, 15:57, Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, despre premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, că a fost până în octombrie 1989, în Ambasada Uniunii Sovietice din Bucureşti, şi a precizat că de aceea este "atât de unit în gânduri şi simţiri cu premierul Victor Ponta".

Adaugă părerea ta

"Leancă, cel care a fost până în octombrie 1989, în Ambasada Uniunii Sovietice din Bucureşti. Poate nu aţi ştiut", a spus Traian Băsescu, referinduse la susținerea de către Iurie Leancă a candidaturii lui Victor Ponta, informează Mediafax.

Șeful statului a mai spus că ”cetăţenii moldoveni, cu cetăţenie română, au văzut în şansa de a studia în România sau de a primi cetăţenie română şi şansa de a fi în Europa”. Totodată, Traian Băsescu a amintit faptul că, "în urmă cu câteva luni, Iurie Leancă şi premierul cereau reducerea numărului de burse pentru tinerii din Republica Moldova".

"Când am venit eu în mandat, se acordau 150 de burse, acum se acordă 5.500 de burse pentru cetăţenii din Republica Moldova şi cred că asta e soluţia ca tinerii să înveţe în România. E foarte bună şi o ţeavă de gaze pe care o facem pentru că asta ajută la independenţa energetic a Republicii Moldova, dar nu sunt o invenţie a lui Ponta. Aceste acorduri au fost semnate din timpul Gvernului Boc, când s-a smenat şi Acordul de ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro, din partea României, pentru Republica Moldova", a declarat Traian Băsescu.

Mai multe pe Mediafax.