Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu:"Daddy s-a aruncat cu capul în psicină"

Monday, 04 February 2019, 23:21 Sursă: REALITATEA.NET

„Ca mecanism, daddy s-a aruncat cu capul în piscină, pentru că acum mustăcesc şi râd toţi. O amputare a bugetului după ce a primit avizul CSAT nu o mai poate face Guvernul, că a fost acolo. Numai Parlamentul şi cu aviz de la comisia de supraveghere a serviciilor.(...) Lista cu priorităţile de informaţii se apoba în CSAT cu premierul acolo, cu ministrul Justiţiei, cu ministrul de Finanţe, care sunt membri ai CSAT. Şi cu contribuţia lor la completarea listei. Guvernul spune -mă interesează asta, asta, asta, care sunt de competenţa SRI. Eu vă spun mecanismul. La şedinţa următoare s-a venit cu bugetul spre avizare de către CSAT. A fost avizat de aceeaşi miniştri care au participat la discuţii. Cine poate să modifice, adică avem comisii de control al Serviciilor care vin şi spun”, a declarat Traian Băsescu, luni seară la TVR 1.

Fostul preşedinte a afirmat că bugetul SRI depinde de priorităţile informative stabilite pentru anul următor.

„În mod categoric şi în timpul mandatului lui Victor Ponta şi în timpul mandatelor celorlalţi premieri PSD, bugetul Serviciilor a crescut exploziv. (...) Bugetele SRI depind fundamental de priorităţile informative stabilite pentru anul următor, pentru că informaţia costă. Ca să culegi informaţie rebuie să ai oameni, mijloace, maşini, tot ce trebuie. Este o lista care se aprobă în CSAT. În funcţie de această lista de priorităţi de informaţii pentru anul următor se calculează necesarul demijloace materiale şi umane şi se face bugetul”, a adăugat Băsescu.

Reacţia lui Traian Băsescu vine după ce Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuţiile despre buget, că intenţionează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici. La rândul său, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a afirmat că va analiza posibilitatea redistribuirii la Sănătate a unor fonduri alocate serviciilor secrete.

Totodată, Guvernul ar putea amâna, pentru vineri, adoptarea bugetului pentru 2019, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX, deşi premierul Viorica Dăncilă anunţa că vor fi făcute eforturi pentru ca bugetul să fie adoptat, marţi, de Executiv.Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ