Coronavirus - România: 1952 de cazuri confirmate

Avertisment îngrijorător al lui Orban. Risc de ciocniri PSD-PNL: ”Bătălia de la Focșani”

Friday, 03 May 2019, 17:45 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele PNL se teme de posibile ciocniri la mitingurile organizate în aceeași zi de liberali și pesediști, la Focșani. Evenimentele ar trebui să aibă loc pe 5 mai. 

"Vă aduceți aminte că am avut un miting și un marș în Alexandria. Autoritățile PSD-iste din Alexandria și din județul Teleorman ne-au interzis desfășurarea oricărei acțiuni publice la care avem dreptul, era vorba despre prezentare a candidaților către toți membrii și simpatizanții PNL din Alexandria, ne-au interzis orice fel de activitate pe spațiul public ca și cum spațiul public ar fi moșia lui Dragnea sau moșia PSD-ului. 

Din nou ne izbim de aceeași mentalitate specifică perioadei comuniste, de aceeași mentalitate pe care o au PSD-iști, că tot ceea ce este spațiu public nu aparține fiecărui cetățean și este de fapt moșia lor. Și la Vrancea, pe data de 5 mai, PNL a prevăzut organizarea unei acțiuni similare, tot într-un fief al PSD și anume organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaților și a programului PNL, urmată de un marș prin Focșani pentru a transmite pentru cetățenii din Focșani și din județul Vrancea, mesajul Partidului Național Liberal. 

UNPR îi răspunde lui Orban în scandalul mitingului de la Focșani

Ce a făcut PSD? Deși noi am depus solicitarea pentru miting și pentru marș în data de 23 aprilie, la data respectivă nu exista aprobată și nu exista depusă nicio cerere privitoare la vreo altă activitate politică. Primăria a aprobat în același interval oral în care se desfășoară mitingul și marșul Partidului Național Liberal, a probat o acțiune similară, un miting și un marș, pentru PSD, ALDE și UNPR. 

Atrag atenția, primarului din Municipiul Focșani și PSD în general, că este împotriva democrației și împotriva oricărei logici și bun simț, mai ales în situația actuală în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare, în toate domeniile de activitate ale societății, când nervii sunt întinși, când suntem în campanie electorală, că riscă să provoace bătălia de la Focșani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naștere la confruntări de stradă. Nu poți să organizezi o contra manifestație, ca pe vremea minerilor, în anii 90, în condițiile în care în mod democratic și respectând legea, Partidul Național Liberal a solicitat pe data de 5 mai organizarea unui miting și al unui marș, în aceeași dată, tu să acorzi o cerere, care nici nu știm când a fost depusă, probabil, a fost depusă alaltăieri după informațiile pe care le avem, să generezi o contra manifestație, poate, oamenii aceștia nu își dau seama care este atitudinea generală a societății românești, faptul că 85% dintre români s-au săturat de guvernarea actuală și consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită, că există o stare de nervozitate crescută și că riscă să provoace conflicte de stradă prin contra manifestația pe care o vor organiza. 

Partidul Național Liberal va organiza această adunare publică, de asemenea, marșul pe care l-am propus. Membrii, simpatizanții și participanții Partidului Național Liberal, care sunt oameni educați, civilizați, vor respinge orice provocare făcută de PSD, dar repet, solicitarea către PSD, renunțați la acest miting, renunțați la această contra manifestație provocatoare, renunțați la această acțiune, care riscă să degenereze în conflicte între oameni, care nu trebuie să ajungă să se lupte între ei pentru că au opțiuni politice diferite", a declarat Ludovic Orban.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ