Procurorul care l-a pus sub acuzare pe Dragnea în dosarul "Referendumul" pleacă din DNA. Motivul?

Wednesday, 26 August 2015, 13:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Procurorul Lucian Papici își încheie activitatea la Direcția Națională Anticorupție la sfârșitul acestei luni, urmând să se reîntoarcă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, conform unei decizii luate, la solicitarea acestuia, în Consiliul Superior al Magistraturii.

"Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activității la Direcția Națională Anticorupție — Structura centrală, a domnului procuror Papici Lucian Gheorghe, începând cu data de 31.08.2015. De asemenea, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activității domnului procuror Papici Lucian Gheorghe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 31.08.2015", se arată în decizia CSM, luată în ședința de marți. Lucian Papici a avut două mandate de șef al Secției I de combatere a corupției din DNA.

În noiembrie 2013, Secția pentru procurori a CSM a hotărât numirea lui Lucian Papici la conducerea Serviciului pentru efectuarea urmării penale în cauze de corupție din cadrul Secției de combatere a corupției a DNA, pe o perioadă de trei ani. Procurorul general Tiberiu Nițu explica atunci că Lucian Papici "nu a fost luat niciodată din DNA", ci i-a încetat delegarea ca șef al Secției I a DNA la data de 2 octombrie.

"Din punct de vedere managerial, am apreciat că cei care vin în fața Consiliului pentru un mandat de șef de Secție să vină din poziția de șefi delegați, adică din poziția de a exercita acele funcții, și nu de a candida la o funcție pe care în momentul acela o ocupă altcineva. Am procedat la fel și în situația colegilor noștri care au fost numiți șefi de secții și, respectiv, adjuncți, adică am încetat delegarea celor care și-au retras candidaturile și i-am delegat pe cei care au fost propuși", preciza atunci Nițu.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri