VIDEO Ambasada Suediei, mesaj cu subînțeles în ziua protestului #șîeu

Friday, 15 March 2019, 16:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În ziua protestului pentru lipsa infrastructurii, în special a celei rutiere, Ambasada Suediei la București a postat, pe pagina de Facebook, un filmuleț cu strategia infrastructurii pe următorii ani a statului scandinav.

Ambasada Suediei la București s-a alăturat simbolic protestului #șîeu, postând pe Facebook, în momentul în care românii au manifestat pentru autostrăzi, un videoclip și un mesaj despre planul național de infrastructură al Guvernului de la Stockholm, pentru perioada 2018-2019, care însumează 66 de miliarde de euro. Mesajul se încheie cu #șîeu. 

„Guvernul Suediei a adoptat un plan național pentru infrastructură pentru perioada 2018–2029, însumând investiții totale de 66 miliarde € în transportul rutier, căi ferate și transportul maritim. Noul plan național reprezintă un pas important către tranziția spre un stat fără combustibili fosili, o creștere a construcției de locuințe și îmbunătățirea condițiilor pentru mediul de afaceri. Una dintre cele mai ambițioase componente ale planului este centura capitalei Stockholm. Proiectul a început în 2015 și va dura până în 2025. Cu 21 kilometri lungime totală, dintre care 18 kilometri în tuneluri, centura va deservi 140.000 vehicule în fiecare zi, circulând pe trei benzi separate per fiecare direcție. Dacă ai 15 minute libere astăzi, poți urmări raportul video de progres al proiectului, realizat de Administrația Suedeză pentru Transport. Află mai multe despre cum construim o Suedie mai puternică și mai Sustenabilă: https://www.government.se/…/the-governments-plan-for-infra…/ | #șîeu”, este mesajul postat de Ambasada Suediei la București. 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri