Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Ion Iliescu, reacţie DURĂ la adresa lui Crin Antonescu

Sunday, 25 May 2014, 21:58 Sursă: Mediafax

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. "E o lecţie pentru PNL, adică este eşecul lui Crin, categoric. Cetăţenii au sancţionat decizia lor categoric (de a ieşi din USL, n.r.)", a spus Iliescu.

El a arătat că Antonescu ar trebui să demisioneze din funcţie. "Ar trebui să-şi declare acum retragerea din funcţie. Începuse aşa de bine, pentru el era ... şi el ca persoană avea de câştigat. A dat cu piciorul, a făcut şi partidului un mare deserviciu", a spus Iliescu.

El a mai arătat că refacerea USL trebuie să aibă loc, dar condiţionat de demisia lui Antonescu.

Întrebat dacă Antonescu ar trebui să demisioneze din fruntea PNL, Iliescu a răspuns: „Este angajamentul solemn pe care şi l-a luat. Rezultatul ăsta îl forţează, îl obligă. Adică a pierdut şi în faţa propriului partid”.

Iliescu a spus că, dacă Antonescu demisionează, este „posibilă”refacerea USL.

Întrebat dacă vede posibilă refacerea USL dacă Antonescu ar demsiona, Iliescu a răspuns: „Posibil, nu vreau eu să dau prognoze”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu comentează estimările rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor, spunând că despre rezultate se va vorbi mâine, poate şi la noapte şi face apel la reprezentanţii PNL în secţiile de votare să fie vigilenţi.

"Fac apel la reprezentanţii PNL în secţiile de votare să-şi facă datoria cu maximă seriozitate, cu maximă vigilenţă şi cu maximă corectitudine, până când voturile sunt numărate, până când procesele-verbale sunt încheiate, până când procesul electoral propriu-zis, cu toate componentele sale este pe deplin încheiat", a spus Antonescu.

Crin Antonescu declarase, în mai multe rânduri, că dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului.

PNL a obţinut, potrivit exit-poll-urilor, în jur de 14% din voturi.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ