Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALEGERI LOCALE 2016. Gigi Becali şi alţi foşti deţinuţi nu au dreptul de a vota VIDEO

Sunday, 05 June 2016, 18:40 Sursă: REALITATEA TV

ALEGERI LOCALE 2016. Din cei peste 28 de mii de deţinuţi din toată ţara, doar 1766 au drept de vot la alegerile locale.

În trierea lor, autorităţile au luat în calcul două criterii: condamnările primite să nu interzică exercitarea drepturilor electorale, iar penitenciarul în care sunt să fie pe raza domiciliului sau reşedinţei anterioare încarcerării. Doar 1397 au vrut să voteze şi o pot face la urne speciale, mobile. În fiecare urnă, pot fi depuse maximum 200 de voturi. 

ALEGERI LOCALE 2016. Unul dintre deţinuţii de renume care poate să pună ştampila de vot favoritului său la Primăria Capitalei este Dan Voiculescu. Cu o zi înainte de alegeri, din spatele gratiilor fondatorul trustului Intact, a ţinut o lecţie, pe blogul său, despre schimbare. Condamnat la 10 ani de detenţie, Voiculescu susţine că prima schimbare trebuie să fie în noi. 


La aceeaşi urnă mobilă cu Voiculescu va vota şi omul de afaceri Dan Adamescu. Recent încarcerat pentru corupţie, Adamescu nu a primit interdicţia de a vota. 


ALEGERI LOCALE 2016. Tot în spatele gratiilor, însă în Constanţa, îşi pot exprima opţiunile electorale şi fraţii Ioan şi Victor Becali. Cei doi au fost condamnaţi la ani grei în dosarul Transferurilor, dar judecătorii le-au permis să se folosească în continuare de drepturile electorale. 


La polul opus sunt cei care respiră aerul libertăţii, dar au interzis la urne. Adrian Năstase, cel care a şi criticat campania electorală, catalogând-o dezamăgitoare, nu va avea posibilitatea să voteze. Fostul premier are această interdicţie până la finalul lui iunie. 


Proaspăt liberat condiţionat, nici Miron Mitrea nu va putea să-şi voteze anul acesta favoritul. 


Pe aceeaşi listă este şi numele lui George Becali, cel care a scăpat de gratii în primăvara anului trecut, dar care, după condamnarea primită, are interzis la procesul electoral până în 2021 . 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ