Un preşedinte, scos din sărite de celebrul cântăreţ Enrique Iglesias. Ce s-a întâmplat la un concert

Monday, 28 December 2015, 16:28, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a apreciat duminică, 27 decembrie, că organizatorii unui concert "indecent" al cântărețului spaniol de muzică pop Enrique Iglesias, desfășurat recent în Colombo, ar trebui să fie "biciuiți cu cozi de pisică de mare" (pește veninos), o pedeapsă tradițională în această țară.

În timpul concertului pe care artistul spaniol l-a susținut la 20 decembrie în capitala Sri Lanka, femeile leșinau în fața starului, urcau pe scenă să-l sărute în timp ce altele își scoteau hainele și le aruncau spre el, a afirmat președintele în timpul unei întâlniri.

"Această atitudine indecentă contravine culturii noastre", s-a indignat el. "Nu spun că aceste femei ar trebui să fie biciuite cu cozi de pisică de mare, dar cei care au organizat concertul ar trebui să fie", a spus el.

Pisica de mare este una dintre cele mai periculoase specii de pește și coada sa în formă de bici are spini ascuțiți. În Sri Lanka, biciuirea cu cozile acestui animal era rezervată criminalilor în trecutul îndepărtat. Astăzi, este o expresie folosită în țară pentru a desemna o pedeapsă extremă.

În Sri Lanka, țară conservatoare, demonstrațiile publice de intimitate, chiar și în rândul cuplurilor căsătorite, sunt rău văzute, iar cei care se lasă purtați de val pot ajunge în arest, scrie Agerpres.

Fanii din Sri Lanka ai fiului cântărețului Julio Iglesias au plătit până la 350 de dolari pentru a asista la concertul său, parte a turneului "Love and Sex", început în 2014 și care mai cuprinde viitoare concerte la Zagreb, Morelos în Mexic și în Statele Unite.