Viktor Orban: ”Salvini este eroul meu. Macron este adversarul meu”

Tuesday, 28 August 2018, 23:04, Sursă: REALITATEA.NET

Omul puternic al guvernului italian, Matteo Salvini, este eroul meu, a declarat marți premierul Ungariei, Viktor Orban, desemnându-l pe președintele francez Emmanuel Macron principalul său adevarsar în Europa, relatează AFP, potrivit hotnews.ro.

Adaugă părerea ta

”El este eroul meu și, de asemenea, tovarășul meu de călătorie”, le-a declarat Orban reporterilor la Milano, înainte de o întâlnire cu Salvini, ministrul de interne și vicepremierul Italiei.

Întrebat din nou despre această declarație la conferința de presă care a urmat reuniunii, Orban și-a confirmat declarația, adăugând că Salvini ar câștiga alegerile în Ungaria, unde, din fericire, nu se gândește să se prezinte, a glumit premierul Ungariei. Cei doi bărbați, care sunt în favoarea unei linii ferme împotriva migranților care sosesc în Europa, au confirmat presei că sunt de acord cu privire la necesitatea de a "apăra frontierele" împotriva imigrației.

"Scopul nostru este de a ajuta acolo unde există probleme", mai ales în Africa, ”să nu aducem problemele acasă", a spus Orban, a cărui țară a construit un gard de sârmă ghimpată împotriva migranților la câteva sute de kilometri la granița cu Serbia și Croația.

"Misiunea domnului Salvini este să se asigure că acești imigranți pot fi de asemenea opriți pe mare", a adăugat el.