Ultranaţionalistul rus, Vladimir Jirinovski: Transnistria să revină la noi, este pământ rusesc

Sunday, 24 May 2015, 22:15, Sursă: REALITATEA.NET

Ultranaţionalistul rus, Vladimir Jirinovski, a declarat, în timpul unui interviu televizat, că ideea de „moldovenism”, tot mai promovată în ultimii ani peste Prut, este, în realitate, o invenţie din perioada sovietică.

Ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovski a declarat în timpul unui interviu televizat că ideea de „moldovenism”, tot mai promovată în ultimii ani peste Prut, este, în realitate, o invenţie din perioada sovietică.

Citeste mai mult: adev.ro/nouzww
Adaugă părerea ta
Cunoscut pentru declaraţiile excentrice, Vladimir Jirinovski este liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, naţionalist). Afirmaţia politicianului rus este destul de surprinzătoare, mai ales pentru filoruşii şi rusofonii din Republica Moldova, notează timpul.md, citat de Adevărul.
 
Printre altele, Jirinovski a declarat în ultimul an că soluţia pentru „liniştirea” conflictului din Ucraina este ca aceasta din urmă să cedeze mai bine de jumătate din teritoriile sale către Polonia, Ungaria şi România.
 
"Aceste două părţi ale Ucrainei, de est şi de vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internaţionalism să ajute în această situaţie. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiţi să-l luăm de la Polonia, pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din acelaşi motiv. Iar pe Bucovina şi Basarabia le-am luat în 1939. Dacă nu era Hitler, nu ne atingeam de aceste pământuri”, a declarat Jirinovski.
 
„În Basarabia şi Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de română. România visează demult să le ia înapoi. Sunt trei ţări membre NATO”, a adăugat el, referindu-se la Polonia, Ungaria şi România.

„Transnistria să revină la noi, este pământ rusesc”, a mai apreciat politicianul, subliniind că „doar atunci Ucraina se va linişti”.