UE, anunţ despre loviturile aeriene din Siria. Care este strategia pentru protejarea civilior

Friday, 02 October 2015, 16:57 Sursă: REALITATEA.NET

Loviturile aeriene din Siria trebuie să vizeze jihadiștii grupării Statul Islamic (SI) și să fie coordonate pentru a evita victime în rândul civililor, a insistat vineri Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Adaugă părerea ta

Rusia a intervenit miercuri în conflictul sirian, susținând că lansează bombardamente împotriva SI dar și 'a altor grupuri teroriste' care se opun regimului președintelui Bashar al-Assad, căruia Moscova îi este aliat.

Opoziția siriană și Washingtonul au pus însă sub semnul întrebării miercuri țintele loviturilor aeriene ruse, lăsând să se înțeleagă că acestea au vizat în principal consolidarea regimului sirian și nu lupta împotriva SI.

'Suntem foarte îngrijorați de informațiile privind atacurile aeriene care au lovit civili la Homs, facem apel la Rusia să lovească cu precizie', a declarat Catherine Ray, o purtătoare de cuvânt a UE.

'Noi afirmăm că nicio lovitură aeriană nu trebuie să vizeze civili, ci trebuie sa vizeze Daesh', a spus ea, folosind acronimul în limba arabă al organizației extremiste.