Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ucraina va ceda Olandei coordonarea anchetei privind doborârea avionului MH17

Monday, 21 July 2014, 12:26 Sursă: REALITATEA.NET

"Am găsit 272 de cadavre, 251 sunt deja în trenul (cu sistem de) refrigerare (...). Suntem pregătiţi să trimitem toate cadavrele la Amsterdam" în vederea procedării la autopsiere şi în vederea efectuării expertizelor independente necesare, a adăugat Iaţeniuk într-o conferinţă de presă.

Cadavrele celor mai multe dintre victimele avionului aparţinând Malaysia Airlines au fost transportate într-un tren cu vagoane frigorifice la Torez, într-o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat, luni, un purtător de cuvânt al rebelilor.

Purtătorul de cuvânt al "premierului" din autoproclamata Republică Populară Doneţk, Aleksandr Borodai, a anunţat că, deocamdată, nu este necesar un al doilea tren pentru transportarea cadavrelor, în timp ce Kievul susţine că un al doilea tren cu patru vagoane frigorifice a plecat spre localitatea Torez.

La rândul său, Andrei Purghin, "adjunctul premierului" din "Republica Populară Doneţk" a declarat, citat de agenţia Interfax, că rămăşiţele victimelor nu vor fi "transferate" la Harkov, zona aflată sub controlul forţelor guvernamentale ucrainene, decât după sosirea experţilor internaţionali la Torez.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN