Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trump o umilește pe Theresa May în timpul vizitei în UK. Planul Londrei pentru BREXIT, spulberat

Friday, 13 July 2018, 11:12 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat că Marea Britanie "probabil" nu va avea o înţelegere comercială cu Statele Unite dacă planul Brexit al premierului Theresa May va continua.

Liderul de la Casa Albă a explicat, într-un interviu acordat The Sun, că planul premierului britanic va "ucide probabil acordul", deoarece dacă aceasta va fi semnat, ar însemna că SUA ar ajunge să trateze cu Uniunea Europeană, în loc să o facă cu Marea Britanie. Londra nu a reacţionat încă la remarcile lui Donald Trump, informează BBC, citat de Mediafax.

În cadrul primei vizite pe care Donald Trump o face în Regatul Unit, premierul Theresa May discută despre încheierea unui acord comercial între Marea Britanie şi SUA. 

Donald Trump evită Londra. Zeci de mii de oameni așteptați la protestele împotriva politicilor sale 

Pe de altă parte, referindu-se la demisia lui Boris Johnson din funcţia de ministru de Externe, Donald Trump şi-a exprimat convingerea că politicianul britanic va ajunge un "mare prim-ministru", deoarece "are tot ceea ce-i trebuie" pentru acest rol.

Donald şi Melania Trump au fost primiţi, joi seara, la o recepţie oficială care a avut loc la Palatul Blenheim, în Oxfordshire. Jurnaliştii britanici au remarcat că probabil atmosfera a fost una încărcată, după ce interviul, acordat de preşedintele SUA în timp ce se afla la Bruxelles, a apărut în presă.

De altfel, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a precizat că Donald Trump "o respectă" prea mult pe Theresa May pentru a spune "ceva rău" despre aceasta. 

Trump a spulberat protocolul diplomatic la summitul NATO: ”Angela, trebuie să faci ceva” 

Înainte de vizita lui Trump, Theresa May a vorbit în termeni laudativi despre relaţia specială a Marii Britanii cu Statele Unite.

"Nu există nicio alianţă mai solidă decât relaţia noastră specială cu SUA şi nu va fi nicio alianţă care să fie mai importantă în anii următori", a declarat May, potrivit unui comunicat dat publicităţii de biroul premierului de la Londra.

Preşedintele american Donald Trump a ajuns joi după-amiaza în Marea Britanie, pentru o vizită de lucru de patru zile, în cursul căreia urmează să se întâlnească cu premierul britanic Theresa May şi regina Elizabeth a II-a, informează site-ul postului CNN.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN