Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

TENSIUNI. Benjamin Netanyahu a anulat o întâlnire cu ministrul german de Externe

Tuesday, 25 April 2017, 16:07 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul israelian a anulat întrevederea cu Sigmar Gabriel, din cauza intenției acestuia de a se întâlni cu organizaţiile neguvernamentale care au realizat documentarele Breaking The Silence şi B'Tselem, anunță Deutsche Welle.

Documentarul Breaking The Silence încearcă să prezinte presupusurile abuzuri ale forţelor militare israeliene în teritoriile palestiniene, în timp ce B'Tselem tratează o serie de chestiuni şi are un ton extrem de critic la adresa activităţilor evreieşti de colonizare în Cisiordania, notează Mediafax.

Ministrul german de Externe a reacţionat încă dinaintea acestei decizii, spunând că un asemenea gest ar fi unul "regretabil" şi afirmând că ar fi de "neconceput" ca oficialii germani să anuleze o întrevedere cu premierul israelian în cazul în care acesta s-ar întâlni cu opozanţii Guvernului de la Berlin în cursul unei vizite în Germania.

Astfel de incidente între oficiali străini aflaţi în vizită în Israel şi Guvernul de la Tel Aviv s-au mai înregistrat şi în trecut.

În luna februarie, Tel Avivul l-a mustrat pe ambasadorul belgian după ce premierul Belgiei, Charles Michel, s-a întâlnit cu organizaţiile neguvernamentale care au realizat documentarele Breaking The Silence şi B'Tselem, în cursul unei vizite în Israel.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN