Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Surse: Șefii fotbalului mondial urmează să fie arestați

Monday, 07 December 2015, 09:36 Sursă: REALITATEA.NET

Publicaţia deţine informaţii potrivit cărora Departamentul de Justiţie al Statelor Unite ar putea solicită autorităţilor elveţiene reţinerea lui Sepp Blatter, dar şi a secretarului general al Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Jerome Valcke.

Cei doi urmează să fie aduşi în America şi interogaţi în legătură cu mega - scandalul de corupţie care afectează organismul de conducere al fotbalului mondial încă din primăvară trecută. Potrivit unui document oficial intrat în posesia jurnaliştilor britanici, anchetatorii americani îi suspectează pe Valcke şi Blatter că ar fi implicaţi într-o şpagă de 10 milioane de dolari, plătită de reprezentanţii Africii de Sud, pentru că ţară respectivă să obţină dreptul de organizare a Cupei Mondiale din 2010.

În luna mai, 7 oficiali FIFA au fost arestaţi de poliţiştii elveţieni, printre aceştia aflându-se şi vicepreşedinţii Jeffrey Webb şi Eugenio Figueredo. Joia trecută, alte 12 persoane cu funcţii de răspundere în structurile FIFA au fost reţinute din Elveţia, sub aceleaşi suspiciuni de fraudă.

Sursa: stiripesurse.ro

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN