Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Consilier al lui Donald Trump, anunț de ultima oră legat de sancțiunile impuse Rusiei

Friday, 26 May 2017, 22:03 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu relaxăm sancțiunile. Dacă ar trebui să facem ceva, probabil ne-am gândi să fim mai duri cu Rusia", a declarat consilierul economic al liderului administrației de la Washington, Gary Cohn, care sugerase anterior că Statele Unite nu și-au definitivat poziția în legătură cu acest subiect.

"Președintele dorește menținerea sancțiunilor. Și a spus clar în ce condiții ar putea fi ridicate", a adăugat Gary Cohn. "Nu vreau să existe nici cea mai mică îndoială cu privire la acest subiect", a insistat el.

Rusia este vizată de o serie de sancțiuni internaționale după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014 și sprijinul acordat rebelilor proruși din estul Ucrainei. Moscova dezminte însă un astfel de sprijin.

Vineri dimineață, înainte de deschiderea summitului de la Taormina, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a lansat un apel "tuturor membrilor G7" să reafirme politica de sancțiuni.

"De la ultimul nostru summit G7 din Japonia, nu am observat nimic care să justifice o schimbare a politicii de sancțiuni", a declarat el. Conflictul din Ucraina a făcut peste 10.000 de morți în trei ani, reamintește AFP.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN