Renzi cere Bruxelles-ului "respect" pentru Italia, în contextul tensiunilor cu Juncker

Wednesday, 05 November 2014, 08:22 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

"Cer respect pentru Italia, trecutul şi viitorul ei. Insist asupra respectului pe care ţara îl merită", a declarat tânărul premier, în vârstă de 39 de ani, într-un mesaj postat pe Twitter, în timp ce Juncker i-a acuzat pe şefii de guvern britanic şi italian că-şi mint cetăţenii cu privire la negocierile bugetare în Europa.

"Nu mi-a plăcut modul în care unii premieri s-au comportat după summit", a declarat Juncker în cursul unei audieri la Parlamentul European privind rezultatele ultimei reuniuni a liderilor europeni.

"I-am spus lui Matteo Renzi că nu sunt în fruntea unui grup de birocraţi. Sunt preşedintele Comisiei Europene, o instituţie politică, şi vreau ca premierii să respecte această instituţie", a afirmat el.

Dacă fostul preşedinte al Comisiei, "Jose Manuel Barroso, ar fi ascultat doar birocraţi, atunci bugetul Italiei ar fi fost tratat într-o manieră complet diferită", a spus Juncker, la câteva zile după decizia Bruxelles-ului de a nu respinge proiectul de buget francez şi italian.

"Nu intenţionez să merg la Bruxelles pentru a da explicaţii cu privire la ce trebuie să fac, i-am spus despre asta lui Juncker", a reacţionat Renzi.

"Eu nu merg în Europa să spun: vă rog, ascultaţi-mă, eu nu cerşesc", a adăugat el.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri