Primele probleme pentru comisarii europeni desemnaţi

Thursday, 02 October 2014, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Britanicul Jonathan Hill nu a fost confirmat astăzi (miercuri). El va fi invitat pentru un nou schimb de opinii cu Comisia pentru Afaceri Economice", a anunţat pe contul său de Twitter deputatul german Sven Giegold, membru al Verzilor.

"Un nou schimb de opinii săptămâna viitoare pentru Hill. Nu este uşor să înţelegi cinci ani de reglementare financiară în zece zile", a comentat deputata conservatoare britanică Kay Swinburne.

"Va fi o a doua şansă", a confirmat o sursă europeană, apreciind audierea de miercuri ca fiind "lipsită de conţinut".

În cursul audierii de trei ore de miercuri, Hill a dat asigurări cu nu va fi "reprezentantul Londrei" în cadrul viitoarei Comisii Europene.

Nici comisarul propus de Spania nu are încă acordul comisiilor din Parlamentul European. Membrii comisiilor de Energie şi Mediu din europarlament au decis joi să amâne audiere acestuia până la primirea unei opinii a comisiei juridice pe tema schimbării declaraţiei de interese cu doar o zi înaimtea audierii.

Canete, desemnat pentru Energie şi Climat, este de departe cel mai controversat candidat pentru un loc în Comisie. Deşi a renunţat la participaţiile în cadrul unor companii petroliere, rudele sale rămân acţionari în aceste societăţi, ceea ce deplâng numeroase organizaţii neguvernamentale şi Verzii, care îl consideră "mai competent în ceea ce priveşte petrolul decât energia regenerabilă".Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA