Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele Ucrainei, anunţ despre posibila introducere a Legii marţiale. Care sunt condiţiile

Thursday, 18 August 2016, 18:08 Sursă: REALITATEA.NET

"În cazul în care situația escaladează în estul țării și în Crimeea, noi nu excludem posibilitatea introducerii legii marțiale și o nouă mobilizare" militară, a declarat Poroșenko într-un discurs televizat din regiunea Lviv, în vestul țării.

Poroșenko nu a explicat clar ce presupune introducerea legii marțiale și dacă se referă la introducerea sa în întreaga țară sau numai în anumite regiuni. Legislația ucraineană stipulează că legea marțială este promulgată printr-un decret prezidențial care trebuie aprobat de către parlament.

Ea ar putea include restricții de circulație pentru cetățeni, interzicerea de partide politice și a anumitor instituții publice și a adunărilor publice. Din 2014, conducerea prooccidentală a Ucrainei a anunțat mai multe valuri de mobilizare, cerând bărbaților ucraineni să se alăture armatei în lupta sa cu separatiștii din regiunea Donbas, în estul țării.

Totodată, președintele ucrainean a afirmat că nu exclude o invazie rusă de mari proporții, în condițiile în care tensiunile dintre cele două state s-au înrăutățit în ultima perioadă în legătură cu peninsula anexată Crimeea. Rebelii proruși "au crescut foarte mult numărul tirurilor de rachete împotriva pozițiilor noastre din est", a spus Poroșenko.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN