Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Polonia a oprit livrările de gaze rusești către Ucraina

Wednesday, 10 September 2014, 16:37 Sursă: REALITATEA.NET

”Astăzi, Federația Rusă a început să restrângă furnizarea de gaze naturale către Polonia, în ideea de a întrerupte livrările, în sistem invers, dinspre Polonia. La ora locală 2,00 p.m. (11,00 GMT) Polonia a oprit livrările în sistem invers, de aproape 4 milioane de metri cubi pe zi, spre Ucraina” a declarat Igor Prokopiv, directorul operatorului de transport al gazelor, Ukrtransgas.

Anterior, compania energetică poloneză PGNiG anunța că, luni, compania a primit de la Gazprom o cantitate de gaze mai mică cu aproximativ 20% față de cea contractată și că, marți, livrările au fost mai mici cu aproximativ 24%. Cu toate acestea, PGNiG a subliniat că furnizarea de gaze naturale către clienții companiei se desfășoară fără probleme.

În schimb, operatorul slovac Eustream a anunțat că livrează, în continuare, gaze naturale rusești în sistem invers, din Slovacia în Ucraina.

Anul trecut, Rusia a furnizat aproximativ jumătate din gazele naturale, consumate de Ucraina, însă, în data de 16 iunie, anul curent, grupul rus Gazprom a introdus o schemă de plată, în avans, pentru gazele naturale livrate Ucrainei, ca urmare a unei dispute pe tema datoriilor părții ucrainene.

Problema Ucrainei este că rețeaua de conducte din Europa continentală a fost construită din Est spre Vest, pentru a putea importa gaze din Rusia. Anul trecut, grupul rus Gazprom a livrat Europei o cantitate de 162,7 miliarde de metri cubi, din care jumătate a ajuns în Europa via Ucraina.

 

Mai multe pe Agerpres.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN