Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pentagonul anunţă un număr record de jihadişti ucişi într-o ofensivă în nordul Irak-ului

Friday, 18 December 2015, 22:23 Sursă: REALITATEA.NET

Echivalentul unui batalion de jihadiști, "poate 500, poate mai puțini", a atacat liniile de forță kurde peshmerga miercuri în provincia Ninive, a informat colonelul Steve Warren, într-o videoconferință de la Bagdad.

Inițial, jihadiștii au reușit "să pătrundă" în interiorul zonelor aflate sub controlul forțelor kurde, în special în apropiere de Tal Aswad, Bashiqa și Nawaran, înainte de a fi respinși definitiv joi, a menționat purtătorul de cuvânt. Avioane ale celor "cinci națiuni" din cadrul coaliției au venit în ajutorul forțelor kurde, lansând în timpul luptelor "aproape 100 de bombe cu ghidaj de precizie".

Aceste bombardamente au ucis "aproximativ 200" de jihadiști, "vreo 187 potrivit ultimului bilanț", a adăugat colonelul Steve Warren. Forțele canadiene au confirmat vineri că forțele lor speciale au participat la contraatacul forțelor kurde contra jihadiștilor, fără să ofere detalii legate de numărul militarilor implicați.

Canadienii s-au "angajat mai ales în tiruri cu obuze" pentru a apăra forțele kurde în cursul ofensivei SI, a precizat purtătorul de cuvânt. Colonelul Steve Warren a mai afirmat că a fost principala ofensivă a grupării Statul Islamic după cucerirea orașului Ramadi în primăvară.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN