Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa Francisc şi-a încheiat vizita istorică în SUA. Ce întâlniri a avut

Monday, 28 September 2015, 13:35 Sursă: REALITATEA.NET

În cadrul primei sale vizite în SUA, Papa Francisc (78 ani), a fost la Washington-ul, New York-ul și în cele din urmă la Philadelphia, unde a închis a opta Întâlnire Mondială a Familiilor Catolice. Următoarea întâlnire a fost stabilită pentru 2018 în capitala Irlandei, Dublin.

În fața a peste 1 milion de persoane prezente duminică la Philadelphia (după estimarea oferită de Vatican), Francisc a celebrat o ultimă mesă gigant, după ce în dimineața aceleiași zile papa se întâlnise cu cinci victime ale pedofililor și cu 100 de deținuți la închisoarea Curran-Fromhold. "Dumnezeu plânge pentru abuzurile sexuale ale copiilor", a declarat Papa Francisc în cadrul unei întâlniri de jumătate de oră cu victimele abuzurilor, promițând că vinovații "vor fi trași la răspundere".

Ulterior, în cadrul întâlnirii cu deținuții, papa a denunțat sistemele penitenciare care nu încearcă să "vindece rănile și să ofere noi oportunități" deținuților. Potrivit AFP, remarcile făcute de Papă survin după ce joi Francisc a cerut Congresului american să abolească pedeapsa capitală, într-o țară al cărui sistem penitenciar a fost de nenumărate ori criticat pentru abuzuri. De asemenea, cu o săptămână înaintea Sinodului dedicat familiei de la Vatican, Papa a criticat atitudinea "consumeristă" legată de relațiile de cuplu și distanțarea tinerilor față de instituția căsătoriei.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN