Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oscar Pistorius, DECLARAŢIE SURPRINZĂTOARE despre relaţie cu iubita ucisă: "N-am apucat..."

Thursday, 10 April 2014, 13:42 Sursă: Mediafax

Procurorii au scos în evidenţă, joi, caracterul lui Pistorius, acuzându-l pe sportiv că era egoist în relaţia cu Reeva Steenkamp şi cu părinţii acesteia.

Procurorul Gerrie Nel a sugerat că mesajele pe pe WhatsApp dintre sportiv şi model arătau că relaţia lor era cu probleme. Nel l-a întrebat pe Pistorius de ce în niciun mesaj nu scria: "Te iubesc".

"Nu am avut oportunitatea de a-i spune Reevei că o iubesc", a răspuns Oscar Pistorius.

El a menţionat că să îşi ceară scuze a fost ceea ce trebuia să facă şi că şi-a dorit de mai mult timp acest lucru. Campionul paralimpic a subliniat că el şi Reeva erau în stadiul de "punere a bazelor" relaţiei lor.

Procurorul Gerrie Nel a spus că mesajele arată că Pistorius este o persoană egoistă, căreia îi pasă doar de propriile sentimente. Procurorul l-a mai întrebat pe sportiv şi în legătură cu mesajele în care Reeva Steenkamp îl acuza că avut ieşiri nervoase şi a ţipat la ea. "Nu am avut niciodată accese de furie în faţa oamenilor. Nu am ţipat niciodată la ea", a afirmat sportivul.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a început să depună, în această săptămână, în procesul de la Pretoria, în care este acuzat de uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013. Luni, el a cerut iertare familiei Reevei Steenkamp: "Doamnă judecător, aş dori să am ocazia...să-mi cer iertare de la familia Steenkamp. Aş dori să-mi cer iertare. Mă trezesc în fiecare zi şi mă gândesc la durerea pe care v-am provocat-o. Nu există moment în care să nu mă gândesc la voi. Nu pot să-mi imaginez durerea şi suferinţa pe care am cauzat-o acestei familii. Am vrut doar s-o protejez pe Reeva. Aş dori ca oamenii să ştie că ea era iubită când s-a dus la culcare în acea noapte".

Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Sportivul riscă o condamnare la 25 de ani de închisoare, în cazul în care se va dovedi că a fost crimă cu premeditare.

Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN