Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul turc de Interne, anunţ despre infiltrarea susţinătorilor lui Gulen în Serviciile Secrete

Friday, 19 August 2016, 21:54 Sursă: REALITATEA.NET

Conform acestui oficial, până în luna decembrie 2013 respectivele servicii secrete au putut fi infiltrate de 'Organizația Teroristă Fetullah Gulen (FETO)', numele pe care autoritățile de la Ankara îl dau rețelei clericului musulman care din anul 1999 trăiește autoexilat în SUA, scrie Agerpres.

'Dintre cei 7.000 de angajați, 6.500 sunt membri ai FETO, dar vom face curățenie', a declarat ministrul turc de interne într-un interviu acordat postului NTV.

Decembrie 2013 este momentul când mișcarea lui Gulen, până atunci aliată a lui Erdogan, a intrat în conflict deschis cu acesta din urmă, după ce guvernul condus la acea vreme de Erdogan a decis închiderea unor școli private, care pentru respectiva mișcare erau o sursă importantă de venituri. A urmat atunci un scandal politico-financiar, despre care guvernul de la Ankara a susținut că a fost declanșat de Gulen.

În interviul acordat vineri, ministrul turc de interne a mai menționat că serviciul de spionaj al jandarmeriei 'va fi reconstruit în întregime', iar serviciul secret principal, cunoscut sub sigla MIT, 'este afectat în această perioadă de deficiențe atât structurale cât și funcționale'. În viitor, serviciul MIT se va ocupa în principal de spionajul extern, dar încă se discută și despre rolul pe care l-ar putea juca pe plan intern, a explicat ministrul Efkan Ala.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN