Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mihalache, audiat în Parlamentul britanic: Ne costă 100.000 euro să facem dintr-un student un medic

Tuesday, 18 October 2016, 19:41 Sursă: REALITATEA.NET

Ambasadorul României şi cel al Poloniei în Marea Britanie au discutat cu parlamentarii din Regat despre Brexit. Dan Mihalache a spus că României nu îi convine să piardă anual oameni cu înaltă pregătire care aleg să plece din ţară.

"Peste 100.000 de euro. Atât ne costă să facem dintr-un student un doctor. Aceasta este contribuţia noastră la sistemul britanic de sănătate publică", a explicat Mihalache.

Ambasadorul român a subliniat că în Marea Britanie merg de regulă românii cu slujbe mai pretenţioase.

"Nu, Marea Britanie nu este prima destinaţie a românilor. Avem aproximativ un milion de oameni în Italia şi tot cam atât în Spania. Marea Britanie era o destinaţie privilegiată pentru lucrătorii cu "gulere albe" pentru că engleza este o limbă foarte populară în România.

Dacă închideţi uşile, unii vor rămâne, alţii vor pleca, dar piaţa muncii din Europa se va autoregla. Cu sau fără voi", a explicat el.

Estimări neoficiale spun că în Marea Britanie muncesc aproximativ trei sute de mii de români. Guvernul condus de Theresa May a anunţat că va invoca articolul 50, primul pas concret spre Brexit, în primăvara anului viitor.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN