Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Maia Sandu s-a întâlnit cu Mike Pence. SUA susțin reforma anticorupție din R. Moldova

Thursday, 19 September 2019, 11:52 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, cu care a discutat despre reformele de la Chișinău, potrivit unui comunicat al Administrației SUA.

Mike Pence a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru noul guvern al Republicii Moldova și a comunicat că Washingtonul va rămâne în continuare angajat în eforturile de reformare a statului Republicii Moldova. Aceste eforturi presupun numirea la timp a unui procuror general independent, reformarea legislației care să poată asigura independența instituțiilor guvernamentale, măsuri anticorupție eficiente și procese electorale libere și corecte, la scrutinul din 20 octombrie 2019.

Într-o postare pe Twitter, oficialul american a declarat că se simte onorat să-i întâlnească pe Maia Sandu și Andrei Năstase. Mike Pence confirmă faptul că „SUA este alături de poporul moldovean în eforturile de a construi un viitor prosper și sigur.”

Maia Sandu a anunțat la rândul său întâlnirea importantă de la Washington.

”Republica Moldova are nevoie în continuare de susținerea SUA, pentru a reuși pe calea democrației și a asigura prosperitate cetățenilor săi”, a scris Sandu pe Facebook.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN