Măcel la Tripoli. Cel puțin 115 morți și sute de răniți

Monday, 24 September 2018, 13:53, Sursă: REALITATEA.NET

Cel puţin 115 persoane au decedat, iar alte peste 380 au fost rănite în urma violenţelor din capitala Libiei, Tripoli, izbucnite în urmă cu o lună între grupuri armate rivale, a anunţat duminică Ministerul libian al Sănătăţii, informează agenţia de ştiri Reuters, citată de Mediafax.

Adaugă părerea ta

În urma îndepărtării de la putere a dictatorului Muammar Gaddafi, în anul 2011, Libia este divizată între două administraţii rivale susţinute de diverse grupări armate. Un guvern, format sub egida de ONU, controlează Tripoli şi vestul Libiei, în timp ce în estul Libiei activează o altă administraţie.

La finalul lunii august, mai multe grupuri armate din afara capitalei libiene au atacat miliţii din Tripoli în contextul dezvăluirii unor informaţii privind averea şi traiul extravagant dus de unii lideri din oraş.

Cele mai multe centrale electrice din oraş au încetat să funcţioneze, iar aeroportul principal al oraşului a fost afectat de bombardamente, care au vizat şi cartierele sudice ale capitalei Libiei. Numeroşi civili au fost nevoiţi să-şi părăsească casele din cauza luptelor.

Alte articole din: Ultimele Stiri