Luna noiembrie, una neobişnuit de caldă pentru această perioadă în SUA

Thursday, 08 December 2016, 20:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Temperaturile ridicate de luna trecută în Statele Unite au făcut din toamna acestui an, definită de NOAA ca fiind lunile octombrie și noiembrie, cea mai caldă toamnă din istorie. Media temperaturii în timpul celor două luni a fost cu 4,1 grade mai ridicată decât media secolului trecut, scrie Agepres.

Pe aproape întreg cuprinsul SUA a fost mai cald decât de obicei în octombrie și noiembrie, însă în mod special în statele Minnesota, Wisconsin, Iowa și Michigan.

Cele mai recente date strânse de NOAA indică posibilitatea stabilirii unui nou record în SUA. În primele 11 luni ale anului media temperaturii este de 56, 9 grade Fahrenheit (circa 13,83 grade Celsius), a doua cea mai mare valoare înregistrată vreodată. Prezentul record este de 57 de grade Fahrenheit (circa 13,88 grade Celsius) și a fost stabilit în 2012.

În noiembrie precipitațiile au fost mixte, iar condițiile de secetă au fost reprezentative mai ales pentru sud și sud-est, în timp ce nord-vestul SUA la oceanul Pacific a fost emblematic pentru ploi.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri