Laburiştii, campanie separată pentru rămânerea Marii Britanii în UE

Tuesday, 09 June 2015, 14:23 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

„Toată lumea este de acord că va exista o campanie laburistă distinctă pentru DA. Nu știm deocamdată cum va fi campania. Această decizie va fi luată mai târziu, nu acum. Dar nu voi sta pe o platformă comună cu David Cameron”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru afaceri externe al laburiștilor, Hilary Benn, pentru Daily Mirror.

Poziția laburiştilor reflectă dorința partidului de a învăța din lecțiile referendumului din 2014 asupra independenței Scoției, când și-a unit forțele cu conservatorii și liberal-democrații într-o campanie împotriva separării acestei provincii de Marea Britanie.

Decizia de atunci a laburiștilor i-a îndepărtat pe unii dintre votanții lor tradiționali din Scoția și este una dintre explicațiile ascensiunii Partidului Național Scoțian la alegerile legislative din luna mai, când acesta a obținut 40% din mandatele deținute anterior de Partidul Laburist, ceea ce a contribuit înfrângerea lui severă.

Premierul Cameron s-a declarat pentru menținerea Marii Britanii în interiorul unei Uniuni reformate, însă nu a exclus posibilitatea de susține ieșirea din blocul comunitar dacă renegocierea cu Uniunea Europeană nu va aduce rezultatele dorite.


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA