Întrevedere Putin-Cameron, în vederea ameliorării relaţiilor dintre Moscova şi Occident

Saturday, 15 November 2014, 23:23 Sursă: REALITATEA.NET

"Vladimir Putin şi David Cameron şi-au exprimat interesul de a reface legăturile dintre Rusia şi Vest şi de a adopta măsuri eficiente pentru soluţionarea crizei ucrainene", a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

În contextul în care Putin se confruntă cu o puternică presiune din partea Occidentului, care cere Moscovei să înceteze susţinerea rebeliunii separatiste din estul Ucrainei, Cameron acuzând Rusia că se comportă ca un "stat mare care agresează ţările mai mici din Europa", atât președintele rus, cât și premierul britanic au ales că aibă o întrevedere cu uşile închise, în marja summitului G20.

Cei doi s-au salutat şi-au strâns mâinile, dar au aşteptat ca jurnaliştii să părăsească încăperea pentru a începe discuţiile, au anunţat agenţiile ruse de presă.

La Londra, o sursă din Downing Street a anunţat că David Cameron l-a avertizat pe Vladimir Putin că ar trebui să facă o alegere.

"Premierul s-a exprimat clar încă de la începutul discuţiilor pe tema Ucrainei, spunând că suntem la o răscruce şi că trebuie să alegem ce vrem să facem în continuare", a spus această sursă, citată de presa britanică.

Occidentalii au acuzat Rusia, în cursul acestei săptămâni, că trimite întăriri în estul Ucrainei, generând temeri în privinţa revenirii la un război total.

Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN