Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Întorsătură de situație în criza majoră din Germania. Susținere nesperată pentru o nouă coaliție

Wednesday, 22 November 2017, 14:20 Sursă: REALITATEA.NET

Martin Schulz, preşedintele SPD, a afirmat că îşi doreşte ca partidul său să intre în opoziţie, după ce formaţiunea pe care o conduce a obţinut cel mai slab scor al său din 1949 încoace.

Cu toate acestea, nu pare să existe un consens la nivelul social-democraţilor, din moment ce 153 de parlamentari ai SPD au pus la îndoială decizia partidului de a nu intra la guvernare, relatează ziarul german Bild, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Johannes Kahrs, parlamentar al SPD şi purtător de cuvânt al facţiunii conservatoare Seeheimer din cadrul partidului, i-a cerut lui Schulz să păstreze toate opţiunile deschise în cadrul întâlnirii pe care o va avea joi cu preşedintele german Frank-Walter Steinmeier.

Într-un interviu acordat pentru Passauer Neue Presse, Kahrs a afirmat că eşecul negocierilor purtate de Angela Merkel cu cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga) a generat ”o situaţie nouă”.

”Nu putem să-i spunem preşedintelui Germaniei că nu putem face nimic”, a declarat Kahrs.

Potrivit ziarului Bild, şi ministrul German de Externe, Sigmar Gabriel, fost preşedinte al SPD, susţine crearea unei noi mari coaliţii cu CDU.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN