Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Macron avertizează: Franţa şi partenerii africani trebuie să eradicheze teroriştii şi criminalii!

Sunday, 02 July 2017, 14:32 Sursă: REALITATEA.NET

Liderii blocului Sahel G5 - Mali, Burkina Faso, Mauritania, Niger si Ciad - ar trebui sa lanseze o noua forta multinationala in cadrul reuniunii vizand combaterea militantilor islamici si a activitatii ilegale.

Reamintim că franțuzoaica Sophie Pétronin, aflată la conducerea unei asociații de ajutor pentru copii, a fost răpită în decembrie 2016 de bărbați înarmați la Gao, în nordul Mali.

Nicio grupare nu a revendicat până în prezent răpirea sa. Ostaticii sunt prezentați separat în această înregistrare video de un bărbat care afirmă că nu au existat până în prezent negocieri pentru eliberarea lor. La sfârșitul înregistrării video, fără a formula vreo cerere, acest bărbat asigură familiile ostaticilor că "nicio negociere veritabilă nu a început" pentru eliberarea lor, afirmând totodată că discuții sunt "în continuare în curs". Sud-africanul Stephen McGown, primul care apare în înregistrare, declară:"Acum noi facem o nouă înregistrare video, dar nu știu ce să zic. Totul a fost spus deja în trecut.

Totul a fost spus în înregistrările video precedente pe care le-am făcut", potrivit transcripției SITE.

Cu privire la Sophie Petronin, se precizează că ea speră că președintele francez Emmanuel Macron, care a sosit în Mali în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a susține lupta împotriva grupărilor jihadiste, va ajuta la revenirea sa în familie, potrivit SITE. Nordul Mali căzuse în martie-aprilie 2012 sub controlul grupărilor jihadiste legate de Al Qaida. Jihadiștii au fost în mare parte alungați din această regiune printr-o intervenție militară internațională, lansată în ianuarie 2013 la inițiativa Franței, care continuă și în prezent. Dar zone întregi scapă de sub controlul forțelor maliene și străine, vizate regulat de atacuri sângeroase, în pofida semnării în mai—iunie 2015 a unui acord de pace, destinat să-i izoleze definitiv pe jihadiști.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN