Coronavirus - România: 35003 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

David Cameron, anunţ despre alăturarea în campania de lovituri aeriene împotriva Statului Islamic

Thursday, 26 November 2015, 13:32 Sursă: REALITATEA.NET

''Cred că ar trebui să luăm acum o decizie privind extinderea loviturilor aeriene britanice împotriva ISIL (Statul Islamic) în Siria, ca parte integrantă a strategiei noastre comprehensive de a doborî ISIL și de a reduce amenințarea pe care (gruparea) o reprezintă pentru noi'', scrie premierul britanic într-un răspuns la un raport parlamentar.

''Trebuie să ne ocupăm de Statul Islamic în Siria, cum procedăm în Irakul vecin, pentru a face față amenințării reprezentate de SI în regiune și pentru securitatea noastră aici. Trebuie să-i privăm de un sanctuar în Siria'', a subliniat Cameron.

''Cu cât permitem mai mult Statului Islamic să se întărească în Siria, cu atât va fi mai mare amenințarea'', a adăugat el. Aceste comentarii au fost adresate Comisiei parlamentare pentru afaceri externe, care, la începutul lui noiembrie, s-a pronunțat împotriva efectuării de lovituri aeriene britanice în Siria, estimând că Londra ar trebui să se concentreze mai degrabă pe eforturile diplomatice pentru instaurarea păcii în Siria.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN