Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COVID-19: SUA au depășit pragul de 3 MILIOANE de infectări

Wednesday, 08 July 2020, 20:35 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

"Până în acest moment, am testat peste 39 de milioane de americani. Dintre ei, peste trei milioane au fost testaţi pozitiv şi peste 1,3 milioane s-au recuperat", a declarat vicepreşedintele SUA, Mike Pence, la Casa Albă.

De câteva săptămâni, SUA se confruntă cu o înmulţire a infecţiilor în Sud şi în Vest. Americanii nu au ieşit niciodată din primul val de epidemie, care s-a deplasat geografic, iar indicatorii sunt pe roşu în mai multe dintre cele mai populate state, cum ar fi Texas şi Florida, scrie Agerpres. Bilanțul a ajuns la 3,1 milioane de infectări și 134.400 de decese.

,,Nu am scăzut niciodată la nivelul de bază, iar acum urcăm din nou", a spus, cu îngrijorare, Anthony Fauci, cel mai înalt expert în boli infecţioase al administraţiei americane. În paralel, președintele Donald Trump continuă să facă afirmații contradictorii. Acesta a scris miercuri pe Twitter că ,,rata mortalităţii a scăzut de zece ori". ,,Suntem într-o poziţie bună (...) Am făcut treabă bună. Cred că în două, trei, patru săptămâni, vom fi într-o poziţie excelentă", a declarat Trump.  

Reamintim că, marți, SUA au anunțat oficial că se retrag din Organizația Mondială a Sănătății, reproșând modul în care a gestionat pandemia.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN