Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SUA se retrag OFICIAL din OMS

Tuesday, 07 July 2020, 23:02 Sursă: realitatea.net

,,Congresul a primit notificarea că preşedintele a retras oficial Statele Unite din OMS în plină pandemie", a anunțat senatorul.

Trump a amenințat de câteva luni că va retrage SUA din OMS dacă activitatea ei nu se îmbunătățește. Liderul de la Casa Albă a acuzat Organizația că promovează „dezinformarea" Chinei despre pandemie și i-a cerut să fie independentă. „Ne-au dat foarte multe sfaturi proaste”, a spus atunci Trump. Despre Administrația Chinei, Trump a spus că ar fi permis în mod deliberat răspândirea coronavirusului pentru a afecta economia țării sale.

În aprilie, SUA au anunțat că își suspendă finanțarea către OMS, descriind Organizația ca pe-o ,,marionetă” a Chinei. Liderul de la Casa Albă a precizat că țara sa plătește anual circa 450 de milioane de dolari, cea mai mare contribuție a unui membru.

Reamintim că Donald Trump a fost criticat la rândul său pentru modul în care a gestionat pandemia. Într-una din declarațiile sale oficiale, a sugerat ,,injectarea cu dezinfectat” și le-a recomandat americanilor să ,,stea la soare”.

Organizația Mondială a Sănătății a fost înființată pe 7 aprilie 1948 și, în prezent, are 193 de membri. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL