Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

TRUMP i-a lăsat mască pe medici! Vaccin cu dezinfectant și bombardament cu ultraviolete

Friday, 24 April 2020, 10:58 Sursă: Realitatea.net

Afirmația se baza pe un studiu prezentat joi la Casa Albă, conform căruia noul coronavirus se disipează mai rapid la lumina soarelui şi la temperaturi ridicate, potrivit Daily Mail. În stilul caracteristic, liderul american a împins raționamentul în teritoriul speculațiilor, întrebându-și consilierii de specialitate ce s-ar întâmplă ,,dacă am bombarda trupul cu un fascicul extrem de intens, raze ultraviolete sau pur și simplu lumină puternică? (...)”. Mai mult, Trump le-a sugerat specialiștilor să aducă lumina in interiroul corpului, “prin piele sau în alt fel”

La fel de comentată a fost o altă afirmație a lui Donald Trump, făcută în timpul întâlnirii zilnice cu grupul său de lucru pentru coronavirus. 

„Văd că dezinfectantul îl distruge (virusul- N.R.) într-un minut. Un minut. Există vreo cale să putem face asta, prin injectare sau aproape o curăţare? Aşadar, ar fi interesant de verificat asta”.

Declarațile lui Trump, ce țin mai degrabă de domeniul pseudoștiinței, au fost imediat criticate, atât de specialiști, câ și de adversarii politici. Un medic a calificat idea vaccinului cu dezinfectat drept “periculosă și iresponsabilă”, iar vechiul său adversar democrat, Joe Bidden, i-a transmis că mai bine s-ar ocupa de adevăratele probleme. ”Ultraviolete? Injecții cu dezinfectant?! Vă dau altă idee, domnulu președinte: mai Multe teste. Acum. Și echipament de protecție pentru adevărații profesioniști din medicină”, a scris Bidden, potrivit Daily Mail.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL