Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cancelarul Austriei a spus adevarul despre Starbucks şi Amazon. Ce nu se ştia până acum

Saturday, 03 September 2016, 15:23 Sursă: REALITATEA.NET

Kern, care conduce un guvern de coaliţie, a criticat şi giganţii de Internet Google şi Facebook, afirmând că dacă ar plăti taxe mai mari ar putea fi mărite subvenţiile pentru presa scrisă.

”Fiecare cafenea vieneză, fiecare tarabă cu cârnaţi plăteşte taxe mai mari în Austria decât o companie multinaţională”, a arătat Kern într-un interviu acordat publicaţiei Der Standard, invocând două simboluri ale culturii culinare a capitaliei austriece. Asta este valabil pentru Starbucks, Amazon şi alte companii, a spus el, lăudând decizia din această săptămână a Comisiei Europene, ca Apple să plătească retroactiv Irlandei taxe de până la 13 miliarde de euro plus dobânzi, întrucât un acord de facilităţi fiscale convenit cu guvernul de la Dublin, prin care profiturile internaţionale sunt înregistrate în această ţară, este ajutor de stat ilegal.

Apple şi autorităţile irlandeze vor contesta decizia Comisiei Europene în justiţie. Google, Facebook şi alte companii afirmă că respectă reglementările fiscale. Kern a criticat statele din UE cu regimuri fiscale reduse care au atras companiile multinaţionalem, dar care au ajuns în atenţia Comisiei Europene.

”Ceea ce fac Irlanda, Olanda, Luxemburg şi Malta este lipsă de solidaritate faţă de restul economiei europene”, a spus el. Cancelarul nu a spus că Facebook şi Google ar trebui să plătească taxe mai mari, dar a subliniat vânzările semnificative din Austria ale acestora, pe care le estimează la câte 100 de milioane de euro, şi numărul scăzut de angajaţi, câteva zeci în cazul Google şi chiar mai puţini în cazul Facebook.

Kern a mai explicat că aceste companii atrag masiv volumul de publicitate din economie, dar nu plătesc taxe pe profit sau pe publicitate în Austria.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN