Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cadoul bizar primit de Papa Francisc în Bolivia. Figura sa spune totul

Friday, 10 July 2015, 15:31 Sursă: REALITATEA.NET

Morales i-a oferit Papei un crucifix în formă de seceră şi ciocan atunci când cei doi oficiali s-au întâlnit miercuri la sosirea lui Francisc în Bolivia.

Vaticanul nu s-a aşteptat la gestul neobişnuit al liderului bolivian şi s-a arătat surprins.

Se pare că acest crucifix a fost conceput de activistul iezuit Luis Espinal, care a fost asasinat în 1980 de către presupuse forţe paramilitare în timpul lunilor care au precedat o lovitură militară în Bolivia. Francisc este el însuşi iezuit şi s-a oprit să se roage la locul unde a fost aruncat trupul lui Espinal.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a declarat joi că Papa nu a avut nicio idee că Espinal a conceput un astfel de crucifix.

Conform părintelui Lombardi, preoţii care au fost colegi cu Espinal au susţinut că acesta a conceput crucifixul ca un simbol al dialogului şi angajamentului pentru eliberarea Boliviei într-o perioadă agitată.

Mulţi teologi ai bisericii au denunţat influenţele marxiste asupra Teologiei Eliberării, dar Papa Francisc a încercat să reabiliteze mişcarea – fără a include însă marxismul.

Bazată pe ura de clasă şi propunând reformarea totală a ordinii sociale, mişcarea comunistă exclude existenţa Divinului, propunându-se pe sine ca ultimă garanţie a progresului. În ciuda acestui lucru, societăţile care au implementat regimuri comuniste au fost marcate de sărăcie, corupţie, terorism al statului asupra oamenilor şi declin moral cvasi-total.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN