Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BREXIT. Primele cifre. Sondaj. 52% dintre britanici ar fi votat pentru rămânerea în UE

Friday, 24 June 2016, 00:39 Sursă: REALITATEA.NET

BREXIT. Sondajul YouGov, realizat online, indică faptul că 52% dintre respondenţi au declarat că au votat în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE, iar 48% au votat pentru Brexit, a declarat Joe Twyman, şeful cercetării politice şi sociale pentru Europa, pentru Sky News. Spre deosebire de un exit-poll clasic, cifrele au fost obținute în urma unui son daj realizat online.

Numărul celor care puteau vota la referendum era de 46 milioane de cetăţeni britanici, care locuiesc în ţară şi în state membre din Comunitatea Naţiunilor din care fac parte state independente, foste colonii britanice, dar votul a fost îngreunat de condiţiile meteo defavorabile.

Uniunea Europeană va trebui să aibă o abordare calmă indiferent de rezultatul referendumului din Marea Britanie, a declarat joi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, conform site-ului agenţiei AP.

"Cred că discuţiile vor trebui să continue cu 28 de ţări dacă va fi posibil sau cu 27 de ţări; trebuie să răspundem în mod calm. Eu sper că vom rămâne 28", a spus Merkel. "Reuniunea UE de săptămâna viitoare va trebui să ofere ţărilor oportunitatea unei discuţii calme pe tema modului în care să putem implementa agenda comună", a subliniat Angela Merkel.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN