Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criza imigranților. Cât va aloca Austria pentru refugiați în bugetul pe 2016

Wednesday, 14 October 2015, 20:53 Sursă: REALITATEA.NET

Conform previziunilor, deficitul bugetar al Austriei va fi de 2% în 2015, iar Ministerul de Finanțe mizează pe menținerea în limitele criteriilor de la Maastricht, respectiv un deficit sub 3% din PIB, și în 2016.

Austria și Italia au cerut recent Bruxellesului să aplice, din cauza crizei migranților, clauza din Pactul de Stabilitate ce permite depășirea, în caz de 'evenimente excepționale', a plafonului de deficit fără a suporta sancțiuni.

În timp ce comisarul european pentru Afaceri economice și monetare, Pierre Moscovici, declara, la sfârșitul lunii septembrie, că studiază această posibilitate, ministrul de Finanțe german, Wolfgang Schaeuble, a exclus o astfel de exceptare de la criteriile de stabilitate.

Austria examinează, în prezent, aproximativ 60.000 de cereri de azil.

Conform raportului bugetar anual prezentat Comisiei Europene, în 2016 cheltuiala medie per solicitant de azil este prevăzută la 10.724 de euro. Circa un sfert din acest miliard de euro va reveni celor nouă landuri federale, confruntate cu cheltuieli tot mai mari pentru primirea migranților.

Austria, țară cu 8,5 milioane de locuitori, a fost tranzitată de la sfârșitul lui august de circa 250.000 de migranți, marea lor majoritate continuându-și călătoria spre Germania sau țările scandinave.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN