Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunțul care trimite unde de șoc în Europa: Rusia a mobilizat armata

Tuesday, 16 August 2016, 11:40 Sursă: REALITATEA.NET

"Are loc o militarizare intensă a Crimeii ocupate, unde sunt desfășurate noi sisteme de armament și tehnică militară, iar toate acestea se fac cu unicul scop de a transforma întreaga Crimee într-o bază militară. La ora actuală, pericolul major pentru Ucraina este reprezentat de instalarea celor mai noi dispozitive capabile să transporte arme nucleare, aceasta în primul rând. În al doilea rând, a crescut numărul de submarine, fregate, corvete cu rachete, care pot utiliza cel mai recent tip de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Kalibr", a afirmat responsabilul ucrainean.

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE AICI!!!

În plus, mai spune el, Rusia și-a crescut numărul de avioane de luptă comasate pe teritoriul Crimeii, de unde acestea ar putea să vizeze orice punct de pe teritoriul Ucrainei.

Referindu-se la echipamentele ruse, același purtător de cuvânt a enumerat trei submarine din clasa "Varșovianka", trei fregate noi de tipul "Amiral Makarov, care au sosit deja la baza navală din Sevastopol (dintr-un total preconizat de șase), 30 de tancuri, precum și rachete de coastă de tipul "Bastion".

Mai mult, Rusia a început instalarea de sisteme avansate de apărare antiaeriană și antirachetă S-400 în peninsulă, după ce președintele Vladimir Putin a amenințat săptămâna trecută cu contramăsuri la presupusele tentative de incursiune ale unor sabotori ucraineni în Crimeea cu scopul destabilizării situației din peninsulă.

S-400 reprezintă un sistem ultramodern de apărare antiaeriană și antirachetă, cu o rază de 400 kilometri. Rusia mai are desfășurate astfel de sisteme la baza sa aeriana de la Hmeimim, în Siria.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN