Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aceasta este cea mai mare provocare a Europol în combaterea terorismului

Thursday, 19 November 2015, 17:35 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit directorului Biroului european de poliţie Rob Wainwright, aproximativ 2.000 dintre aceste persoane au fost confirmate ca luptători străini.

Restul sunt considerate persoane suspecte, asociate sau facilitatori, scrie Mediafax. 

Însă, a adăugat el, în Europa există un consens cu privire la faptul că numărul luptătorilor străini se apropie de 5.000.

Wainwright a anunţat joi, în Parlamentul European (PE), faptul că, în ultimii ani, principala prioritate a Biroului în lupta împotriva terorismului a fost "să motiveze autorităţile naţionale să-şi împărtăşească informaţiile în domeniul antiterorist".

Jumătate dintre numele introduse în baza de date provine doar din cinci dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE) şi un partener internaţional, a declarat directorul Europol.

Wainwright nu a numit nici cele cinci ţări şi nici partenerul internaţional la care s-a referit.

El a făcut aceste declaraţii în contextul în care Statul Islamic (SI), care a decretat un califat în Siria şi Irak, a revendicat atacurile de la Paris, soldate pe 13 noiembrie cu 129 de morţi şi unei temeri tot mai mari cu privire la faptul că luptători străini se pot întoarce în Europa şi comite noi atentate.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN