VUNK NU va urca pe scenă la concertul Institutului Revoluției condus de Iliescu și Voican-Voiculescu

Friday, 20 December 2019, 18:49 Sursă: realitatea.net, Facebook

Autor: Realitatea.NET

Trupa VUNK a anunțat vineri seara că nu mai participă la concertul organizat de Institutul Revoluției condus de Iliescu și Voiculescu în ziua de duminică, 22 decembrie. Este prima retragere după ce mai multe organizații și grupuri civice au condamnat „organizarea unui concert și nu a altui tip de eveniment comemorativ exact în ziua de 22 decembrie, într-un moment și un loc cu încărcătură solemnă deosebită”, iar acest lucru „nu poate fi decât un act de sfidare”.

 

Trupa VUNK care figura pe afișul concertului organizat pe 22 decembrie de Institutul Revoluției, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, a anunțat vineri seară că se retrage de la eveniment.

„​Duminică, 22 decembrie, VUNK ar fi trebuit să cânte în Piața George Enescu la evenimentul “30 de ani de libertate”, concert pe care îl consideram un omagiu adus victimelor Revoluției din ‘89. În urma detaliilor despre eveniment care au ajuns la noi în ultimele ore am constat că scopul acestuia e mai puțin clar decât credeam noi. Anunțăm pe această cale retragerea VUNK de la evenimentul organizat de Institutul Revoluției Române”, a scris Trupa VUNK pe Facebook.

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD \"89) a anunțat vineri organizarea spectacolului “30 de ani de Libertate” în ziua de duminică, 22 decembrie, de la ora 16.00, în Piața George Enescu din Capitală, în zona restaurantului Cina. La spectacol au fost anunțate mai multe trupe românești printre care Vunk, Holograf, Andra, Corina Chiriac, Irina Loghin, Silvia Chifiriuc – soția fostului premier Petre Roman, care este și membru în Consiliul Național al IRRD 89 care a aprobat organizarea concertul.

Institutul Revoluției Române, aflat în subordinea Senatului României, este condus de Ion Iliescu, președinte, și Gelu Voican-Voiculescu, director general. Potrivit SICAP, organizarea acestui concert costă 100.000 de euro.

Imagine

 

Mai multe ONG-uri au solicitat Institutului Revoluției Române să anuleze concertul și au cerut artiștilor să nu urce pe scenă.

Cele șapte organizații au cerut Institutului „să anuleze această farsă și să-și ceară public scuze pentru inițiativa de organizare a unei chermeze unde au murit românii în 1989 iar artiștii participanți să-și anuleze participarea la eveniment". "Cerem tuturor instituțiilor statului să nu gireze prin parteneriat sau / și participare acest spectacol grotesc, ce întinează memoria celor uciși în decembrie 1989.”

Aceștia atrag atenția că "organizatorii acestui eveniment au jucat roluri-cheie în desfășurarea tragediilor din decembrie 1989 și atât Ion Iliescu, cât și Gelu Voican-Voiculescu sunt inculpați pentru crime împotriva umanității ca urmare a acestui fapt".

"Este imoral și inadmisibil, o dovadă de cinism enorm ca acești doi inculpați să organizeze orice manifestare publică privind victimele din 1989, când probele ce-i incriminează în dosarul Revoluției reflectă rolul lor direct și / sau indirect în moartea sau rănirea românilor în acele zile. Mai mult, folosirea a peste 100.000 de euro din banii publici pentru acest eveniment constituie o sfidare în plus la adresa românilor, la 30 de ani de la căderea comunismului", susțin reprezentanții organizațiilor civice.

"Organizarea unui concert și nu a altui tip de eveniment comemorativ exact în ziua de 22 decembrie, într-un moment și un loc cu încărcătură solemnă deosebită nu poate fi decât un act de sfidare. Un eveniment cu muzică ușoară și populară nu poate fi, în niciun caz și sub nicio formă, acceptabil ca semn de respect pentru cei peste 1.100 de martiri ai Revoluției, pentru răniții din decembrie 1989 și pentru familiile acestora. Dimpotrivă, astfel de evenimente constituie o desacralizare a memoriei victimelor și ducerea în derizoriu a comemorării celor jertfiți pentru libertate", susțin reprezentanții organizaților civice: Freedom House, Forum Apulum, REZISTENȚA, Geeks For Democracy, Inițiativa România și Corupția Ucide.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-20 21:09:12
johnneil

SINCERE FELICITARI! trupei VUNK. Rugam si celorlante trupe sau cantareti sa nu raspunda afirmativ la acest SIMULACRU de concert organizat de cei patati pe mainii cu sangele EROILOR REVOLUTIEI ROMANE '89

2019-12-21 00:25:35
Paine si circ in Romanica

Adunatura de criminali romanasii.. Iliescu, Voiculescu&Co au pus osul la mierlirea Ceausestilor chiar in ziua sfanta de Craciun, acum organizatii cafe mai de care extremiste, xenofobe sau miscari "revolutionare" diverse ONG-uri cu finantari ciudate vor sa mierleasca pe alde Iliescu si voiculescu...dupa ce o mierlesc astia se vor gasi inevitabil alti imbecili care sa-i mierleasca pe acesti ONG-isti si # rezist etc.. Uite asa un neam de nenorociti care recidiveaza la 30 de ani, fatati de o curva violata de un hot prost de buzunare. Daca citim istoria romanilor ne dam seama ca exista gena asta criminala raspandita tot mai mult , nimeni nu evolueaza in tara asta, toti imbecilii se cred sefi si toti prostii sunt scosi mot in frunte ca la parada. Asta e popkrul roman, o aglomerare de criminali.

Alte articole din: POLITICĂ