Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO | Medicul din Călărași care refuză pacienții nevaccinați anti-Covid va fi ANCHETAT. Ce riscă

Thursday, 14 January 2021, 15:41 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”La Colegiul Medicilor din județul în care a apărut primul medic care a postat această opinie a sa pe Facebook, colegii noștri din județul în care medicul este membru al Colegiului s-au autosesizat și vor face o anchetă, dar ancheta nu va avea finalitate decât dacă cineva va fi prejudiciat”, a explicat Gheorghe Borcean, vicepreședintele Colegiului Medicilor.

Ancheta a fost deaschisă după ce medicul din Călărași a anunțat că persoanele care refuză vaccinarea vor fi scoase de pe listă și vor trebui să meargă la alte cabinete.
”Cine va pleca de la mine va pleca cu fișa și are dreptul să se înscrie la oricare alt medic”, a declarat medicul primar Cătălin Petrenciuc.

Pe de altă parte, legea este interpretabilă și cazul ar putea ajunge în instanță și chiar la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
”Dacă un asemenea caz ar fi venit la mine aș fi spus din start ”depune o plângere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării” pentru că nu poți să ai un asemenea discurs public în condițiile în care ești medic sau un funcționar plătit din bani publici”, a explicat avocatul Adrian Cuculis

”Pot să existe multiple situații și în relațiile de muncă, și în accesul la anumite servicii, de exemplu serviciile companiilor de transport. Ne-am așteptat și ne așteptăm la aceste situații. Ele vor ajunge fie la CNCD, fie în instanța de judecată, în funcție de opțiunile celor care au drepul de a depune plângere. În ce privește vaccinul anti-Covid, în acest moment nu există în niciun stat al Uniunii Europene vreo lege care să prevadă obligativitatea vaccinului”, a spus la Realitatea Plus Președintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc.

Citește și: ”Pacienții care refuză să se vaccineze antiCovid, SCOȘI de pe lista unui medic de familie din Călărași. "În cabinetul meu vreau să am oameni sănătoși, care nu poartă mască"


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL