Victor Ponta, atac la liderii PSD: ”Le-a trecut dușul rece! Au început iar să fumeze etnobotanice”

Thursday, 11 July 2019, 12:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Liderul Pro România, Victor Ponta, este de părere că sondajele care arată că partidul nu intră în turul doi la prezidențiale nu sunt vești proaste pentru PSD, ar trebui să fie un semnal de alarmă

Acesta a scris pe Facebook un alt mesaj din seria atacurilor începute la adresa PSD, după ce a părăsit partidul.

”De ce sunt vești proaste? Eu zic că sunt vești bune; poate au efectul necesar – se trezesc și liderii PSD din negarea realității și vin înapoi cu picioarele pe pământ (se pare că “dusul rece”, din 26 Mai, le-a trecut și mulți au început iar să “fumeze etnobotanice”)!

1. Trebuie o restructurare radicală a Guvernului și a Administrației publice (nu mai merge tot cu schimbări de oameni – “pleacă Popescu și vine Ionescu”) / mai puține ministere, mai puține agenții, mai puține deconcentrate, mai puțini șefi, mai puțini numiți de la Partid, zero influență a politrucilor în funcționarea Companiilor Naționale (vezi dezastrul făcut de politrucul Cuc la Tarom și Aeroportul Otopeni)!

2. Trebuie oprite imprumuturile costisitoare și banii publici cheltuiți doar pentru cheltuieli curente care ne duc la faliment (metoda “Valcov – Teodorovici“) – banii trebuie investiți în Infrastructură, sănătate, educație și digitalizare

3. Trebuie încurajate producția și exporturile pentru a stopa catastrofa deficitului balanței comerciale (anul acesta în primele 6 luni am trimis în alte țări peste 8 miliarde de euro din banii noștri)

4. Depolitizarea ANAF, oprirea scutirilor și excepțiilor, impozitare și taxare diferențiată pe model european (vezi Germania sau Austria)

5. Deciziile politice luate transparent și prin consultare cât mai largă (gen Alegeri Preliminare deschise) – NU prin ședințe de CEX, sondaje plătite și mâncătorii “pesediste””, acesta este analiza lui Ponta.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ