Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vești bune - TIFF 2020 revine în această vară! Când are loc deschiderea festivalului

Thursday, 04 June 2020, 11:48 Sursă: realitateadecluj.net

 

Amânat din cauza măsurilor de restricție adoptate de autorități în această primăvară, TIFF propune o ediție de vară cu multe proiecții în aer liber, atmosferă de vacanță și un program adaptat contextului.

Chiar dacă nu a avut loc în perioada programată, 29 mai-7 iunie, TIFF s-a organizat special pentru iubitorii de filme după declanșarea epidemiei de coronavirus. Astfel că, imediat după instituirea stării de urgență și închiderea cinematografelor, a salilor de spectacol, TIFF a creat platforma Unlimited pentru difuzarea a peste  90 de filme.

Atât deschiderea oficială, cât și gala de închidere vor avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în inima orașului.

„Avem șansa de a fi alături de un public care, în toate aceste luni de izolare, ne-a transmis că ne așteaptă și ne susține. Suntem pregătiți să aplicăm toate măsurile de protecție impuse de autorități pentru spațiile în aer liber și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem și confirmarea normelor pentru proiecțiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranța spectatorilor”, explică Tudor Giurgiu, președintele festivalului.    

Potrivit echipei TIFF, proiecţiile în aer liber vor fi organizate în spaţii clar delimitate, iar scaunele vor fi poziţionate la distanţă unele de altele. Accesul se va face prin culoare care să permită triajul. 

Proiecţiile de interior vor fi planificate după ce autorităţile vor adopta măsurile care se impun în cazul sălilor de cinema, direcţia urmată de majoritatea ţărilor europene fiind de a permite ocuparea spaţiilor în proporţie de până la 50% din capacitate.

Mai multe detalii pe realitateadecluj.net.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL