Ursuleții panda gigant din Berlin au fost botezaţi

Tuesday, 10 December 2019, 22:09 Sursă: Facebook, Zoo Berlin

Autor: Realitatea.NET

Vedetele Gradinii zoologie din Berlin au fost botezaţi. Au așteptat 100 de zile pentru a primi nume. Cei doi ursuleţi panda gigant se numesc Meng Xiang („Vis Dorit”) şi Meng Yuan („Vis împlinit”).

 

Grădina zoologică din Berlin a anunțat numele pentru cei doi pui de panda gemeni născuţi în vară. Cei doi ursuleți gemeni au sex masculin. În luna septembrie, grădina zoologică din Berlin a trimis fotografii cu cei doi unor cercetători din oraşul chinez Chengdu în încercarea de a stabili sexul lor.

Ei au primit numele Meng Xiang („Vis Dorit, în limba chineză) şi Meng Yuan („Vis împlinit”, în limba chineză) la o sută de zile de la naşterea lor, fiind respectată astfel tradiţia chinezească.

Numele celor doi ursuleți gemeni au fost anunțate într-un cadru festiv, pe 9 decembrie.

Prima întâlnire cu marele public este programată pentru anul viitor, când vor avea șase luni. Astfel că vizitatorii îi vor putea admira  abia în februarie 2020, când vor fi scoși pentru prima oară afară.

Până atunci cei doi ursuleți gemeni îl așteaptă pe Moș Crăciun, pentru că Moș Nicolae a trecut deja și pe la ei, a anuntat Grădina zoologică.

Imagine

Unul dintre cei doi gemeni este mai vioi si curios, celalalt e mai somnoros, după cum se observă în imaginile de mai jos.

Cei doi pui de panda uriaș de la Grădina Zoologică din Berlin, Germania, au venit pe lume la sfârșitul verii. A fost prima dată când s-au născut urşi panda la Grădina zoologică din Berlin, după ce un exemplar de panda gigant, femelă, a fost împrumutat Germaniei de către China.

La trei luni si jumatate, cei doi ursuleți se simt bine și deja învață să meargă. Ei încearcă să se susţină pe picioarele din spate, până în prezent fără mare succes. Obosesc repede, nu rezistă prea mult timp în cele patru lăbuțe. 

Acum, la cele trei luni si jumatate, cei doi ursuleți panda gigant cântăresc aproape 6 kilograme. Unul are 5,8 kg, celălalt 5,6 kg. La nastere au avut aproape 200 de grame, semanandmai degraba cu niste hamsteri. La maturitate, insa, vor ajunge la o greutate de aproape 20 de ori mai mare. Masculii vor atinge greutatea de 85-125 kg si o inaltime de 180 cm, faţă de femele, care sunt mai ‘’uşoare’’, ele cantaresc in jur de 80 de kg.

Meng Meng („Vis Dulce”, în limba chineză), o femelă de panda uriaș, i-a născut pe cei doi pui pe 31 august, la interval de aproximativ o oră unul de celălalt. După ce l-a născut pe primul pui, Meng Meng l-a pus pe abdomenul ei, pentru a-l încălzi. La scurt timp după, s-a născut și cel de-al doilea pui. 

Perioada de gestatie la ursii panda giganti este cuprinsa intre 3 si 6 luni.

Deși sunt primii pui pentru Meng Meng, ursoaica „îi îngrijește exemplar”, ca o adevărată mamă experimentată. Mai ales ca cei doi vor avea nevoie de ea inca un an, pentru ca puii devin independenti abia la varsta de 18 luni.

Părinții celor doi gemeni sunt urșii panda gigant Meng Meng, de 6 ani, şi partenerul ei, Jiao Qing, de 9 ani. Cei doi urși se află la grădina zoologică din Berlin din vara anului 2017. 

Imagine

Grădina zoologică oferă în continuare „informații foto și video” despre fiecare etapă a vieții celor doi ursuleți-vedetă, care pot fi urmărite pe paginile de socializare. Conducerea Grădinii zoologice anunță că speră ca cei doi pui să fie prezentaţi publicului la începutul anului viitor, așa cum au programat. 

China împrumută perechi de urşi panda unor grădini zoologice timp de 15 ani în condiţii stricte, principalul obiectiv fiind acela de a asigura procrearea speciei.

Grădina zoologică din Berlin plătește 13,5 milioane de euro pentru un contract de 15 ani pentru a găzdui urșii panda adulți. Cea mai mare parte a banilor sunt folosiți pentru conservarea și reproducerea ursilor panda gigant, in cadrul unui program de cercetare din China.

Ursii panda gigant sunt foarte sensibili la schimbarile de habitat.  

Ei mananca aproape exclusiv frunze si muguri de bambus. Pentru a se satura cu aceasta hrana slaba in nutrienti, au nevoie de aproape 30 de kilograme pe zi. Isi petrec mare parte din timp mestecand pretiosul bambus.

Ursii panda gigant sunt vestiti pentru “degetul mare” – o modificare a incheieturii osoase, care le permite sa stranga cu abilitate lujerii de bambus.

Dacă doriți să citiți povestea celor doi ursuleți AICI

Cei doi pui de panda gemeni de la grădina zoologică din Berlin au intrat în cea de-a treia luna de viata in noiembrie. Povestea celor două vedete poate fi urmărită în rândurile ce urmează și în imaginile publicate de Grădina Zoologică. 

Imagini inedite cu uriașii ursuleți panda. Primii pași ai celor doi gemeni la Zoo Berlin

Sursă Foto/Video: Facebook/Zoo BerlinAdaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN