Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imagini inedite cu uriașii ursuleți panda. Primii pași ai celor doi gemeni la Zoo Berlin

Thursday, 28 November 2019, 18:46 Sursă: realitatea.net, Facebook, Zoo Berlin

 

Cei doi ursuleți se simt bine la cele trei luni și deja învață să meargă. Ei încearcă să se susţină pe picioarele din spate, până în prezent fără mare succes. Obosesc repede, nu rezistă prea mult timp în cele patru lăbuțe. În schimb, cele două vedete ale Grădinii zoologice din Berlin urmăresc cu mare atenție obiectivul camerei de filmat, cu mici vociferări și multă răbdare.  

Obosiți peste măsură după cei câțiva pași pe care reușesc să îi facă, se lungesc pe jos, preferând să doarmă sau să mănânce. La adăpostul căldurii materne, bineînțeles. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

Cei doi ursuleți preferă să doarmă mai tot timpul:

Cele două vedete ursuleți panda sunt îngrijiți atent de mama lor, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos:

 În urmă cu doar o lună, cei doi gemeni dormeau aproape tot timpul.

 La fel ca la 30 de zile după ce s-au născut.

Cei doi pui de panda uriaș de la Grădina Zoologică din Berlin, Germania, au venit pe lume la sfârșitul verii. A fost prima dată când la Grădina zoologică din Berlin s-au născut urşi panda, după ce un exemplar de panda gigant, femelă, a fost împrumutat Germaniei de către China.

Meng Meng („Vis Dulce”, în limba chineză), o femelă de panda uriaș, i-a născut pe cei doi pui pe 31 august, la interval de aproximativ o oră unul de celălalt. După ce l-a născut pe primul pui, Meng Meng l-a plasat pe acesta pe abdomenul ei, pentru a-l încălzi. La scurt timp după, s-a născut și cel de-al doilea pui. 

Deși sunt primii pui pentru Meng Meng, ursoaica „îi îngrijește exemplar”, ca o adevărată mamă experimentată. După cum se vede și în clipurile video postate pe pagina de Facebook a Grădinii zoologice din Berlin.În luna septembrie, grădina zoologică din Berlin a trimis fotografii cu cei doi unor cercetători din oraşul chinez Chengdu în încercarea de a stabili sexul lor.

Cei doi ursuleți nu au primit deocamdată nume.

Părinții celor doi gemeni sunt urșii panda gigant Meng Meng, de 6 ani, şi partenerul ei, Jiao Qing, de 9 ani. Cei doi urși se află la grădina zoologică din Berlin din vara anului 2017. 

Imagine

Deocamdată, puii nu vor fi prezentați publicului. Totuși, Grădina zoologică oferă permanent „informații foto și video” despre fiecare etapă a vieții celor doi ursuleți-vedetă, care pot fi urmărite pe paginile de socializare. Conducerea Grădinii zoologice speră că cei doi pui vor putea fi prezentaţi publicului la începutul anului viitor. 

China împrumută perechi de urşi panda unor grădini zoologice timp de 15 ani în condiţii stricte, principalul obiectiv fiind acela de a asigura procrearea speciei.

Sursă Foto/Video: Facebook/Zoo Berlin

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN