Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un spray nazal împotriva gripei și răcelii oprește replicarea noului coronavirus

Tuesday, 29 September 2020, 00:07 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

O companie australiană a anunțat luni că a dezvoltat un aerosol, comercializat sub forma unui spray nazal, produs pentru întărirea sistemului imunitar împotriva gripei şi a răcelilor, a dovedit în teste pre-clinice faptul că poate stopa reproducerea virală a noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, transmite agenția de știri EFE, preluată de Agerpres.

Testele clinice pentru acest aerosol ar trebui să înceapă peste cel mult patru luni.

Sprayul nazal produs de compania australiană se va aplica o dată sau de două ori pe săptămână. 

Eficiența testelor la dihori ar fi de 96%, potrivit reprezentantului al companiei australiene Ena Respiratory, care dezvoltă produsul INNA-051.

Studiul a fost publicat luni pe portalul de cercetare biomedicală bioRxiv. Potrivit studiului, molecula sintetică INNA-051 poate fi utilizată ca metodă de terapie antivirală preventivă şi complementară la programele de vaccinare pentru boala respiratorie declanșată de virusul SARS-CoV-2, informează Ena Respiratory.

Directorul administrativ al companiei australiene, Christophe Demaison, a explicat că pentru persoanele care se expun la infecția cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 „este foarte probabil ca ele să îl elimine rapid prin tratament, astfel încât se asigură că boala nu va evalua dincolo de simptome moderate”.

Despre acest aerosol, care va fi aplicat o dată sau de două ori pe săptămână, se spune că va preveni ca persoanele infectate să transmită şi altora maladia respiratorie, a precizat directorul companiei menţionate. De asemenea, acest aerosol va avantaja persoanele cele mai vulnerabile.

Compania a anunţat că a obţinut în jur de 7 milioane de euro de la investitori locali pentru a putea continua activitatea, în aşteptarea evoluţiei studiilor de toxicitate şi a obţinerii avizelor corespunzătoare.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL